ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η Γ. Συνέλευση του Συλλόγου μας στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα .


Μετά την εκλογή και ψήφιση του Προεδρείου της Γ . Συνέλευση , που εκλέχτηκαν κατά σειρά προτεραιότητας.

. Πρόεδρος η ΛΙΟΦΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ..Γραμματέας ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ και μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ..

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ : συνεχίστηκε με την ομόφωνη ψήφιση του οικονομικού έτους 2017  και  την έγκριση  του  προϋπολογισμού του έτους 2018..

ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΚΕ  από  τον Γραμματέα  ΡΑΛΛΗ  ΑΡΓΥΡΗ  της Εξελεκτικής Επιτροπής  η Έκθεση του  οικονομικού   ελέγχου      ..

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ: Ομόφωνα ο Διοικητικός Απολογισμός και εγκρίθηκαν οι δράσεις του συλλόγου μας ..

  • Η Διαδικασία συνεχίστηκε με ανάλυση των θεμάτων , από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας  ΚΕΠΕΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

1) Απολογισμός για την Δράση του Δ/Σ για το έτος 2017 ..
2) Ενημέρωση στα θέματα των Συντάξεων ..
3) Ενημέρωση για τα Ασφαλιστικά Θέματα του Κλάδου μας ..
4) Ενημέρωση για την πορεία των Δικαστικών Εξελίξεων..

 

Στην συνέχεια της διαδικασίας έγινε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας με την παρουσία και συμμετοχή του συναδέλφου ιερωμένου ΤΣΟΚΑΝΑ ΙΩΑΝΝΗ ..

Τυχεροί στην Κλήρωση των Λαχνών με αντίτυπο τον 100ευρω είναι ..
1) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ –
2) ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ               – ΠΑΤΡΑ –
3) ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                   ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ –

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-ΑΙΤ/ΝΙΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Της 24 Ιανουαρίου  2018

Εμείς οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία, αντίθεση και διαμαρτυρία μας  για την επαπειλούμενη  σημαντική νέα περικοπή των συντάξεών μας  με  τον επερχόμενο  Εππαναυπολογισμο των Συντάξεων  και  την εφαρμογή  από  το  2019

Η δραματική , καταφανώς άδικη και αντισυνταγματική  νέα μείωση,  μας οδηγεί σε οικονομική εξόντωση και σε άμεση διακινδύνευση της αξιοπρεπούς διαβίωσής μας.

Τονίζουμε ότι, για τη διαχρονική κατασπατάληση από το Κράτος των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό προορισμό τους, δεν ευθύνονται οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΔΕΗ , οι οποίοι ανέκαθεν και με συνέπεια κατέβαλλαν τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους.

Σημειώνουμε ότι η Δικαιοσύνη  εθελοτυφλεί και δεν εφαρμόζει  τις αποφάσεις  του Συντάγματος  και  των  Ειδικών Δικαστηρίων  για  την Αντισυνταγματικότητα  των Περικοπών  των Συντάξεων

Οι Αγώνες μας Απέδωσαν  και  η Διεκδίκηση της  Επιστροφή  των παρανόμων  κρατήσεων  υπέρ  του ΕΟΠΥΥ είναι  πραγματικότητα …

. Δυναμώνουμε  και συνεχίζουμε   των Αγώνων  της Διεκδίκησης  για  την οριστική κατάργηση  τις Εισφοράς  Αλληλεγγύης  που  ισούται  στο 20% της περικοπής  στην Σύνταξη μας  , αλλά  και  την  Διεκδίκηση  της Επιστροφής  των κρατήσεων  ..

Καταγγέλλουμε  την Κυβέρνηση   το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας , υπηρετώντας τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ για την ενέργεια, κάνουν ένα ακόμα βήμα στην πορεία απελευθέρωσης στην αγορά ενέργειας. .Συμφώνησαν  με τους «θεσμούς» να βγάλουν στο «σφυρί» στις αρχές του 2018 το  40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ και μάλιστα, τις δύο από τις .πιο σύγχρονες μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη (μονάδες 3 και 4) και την Μελίτη 1 στη Φλώρινα μαζί με την άδεια κατασκευής μίας ακόμη μονάδας στον ίδιο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό… Κάθε βήμα για την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης στην αγορά ενέργειας, είναι ένα ακόμα χτύπημα στους εργαζόμενους του κλάδου και στην  Τιμολογιακή   πολιτική για  τα  λαϊκά νοικοκυριά.

Πρέπει  να γίνει συνείδηση  σε όλους  μας , χωρίς  παρωπίδες   ότι δεν θα σταματήσουν να παίρνουν μέτρα σε βάρος μας όσο σκύβουμε το κεφάλι και κυριαρχεί η λογική του «δεν γίνεται τίποτα»…

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει σε όφελος των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού μόνο με την Ενότητα  ,πρέπει να  ξεφύγουμε από τον φόβο , την μοιρολατρία  , την Αδιαφορία ,  για να νικήσουμε ..

Η ΔΥΝΑΜΗ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  Η ΕΝΟΤΗΤΑ ..

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΕΠΕΝΟΣ . ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΟΣ . ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Advertisements