ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΕΦΚΑ: Πληρώνονται 18.734 νέες οριστικές συντάξεις και 5.503 νέες προσωρινές

  • Άλλες 18.734 νέες οριστικές κύριες συντάξεις και 5.503 νέες προσωρινές κύριες συντάξεις θα καταβάλλει, αρχής γενομένης από αύριο, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. (ΕΦΚΑ)
  • Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγο, το υπουργείο Εργασίας, προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου η εμβόλιμη πληρωμή 11.477 νέων οριστικών κύριων συντάξεων και 3.203 νέων προσωρινών κύριων συντάξεων.

Αντίστοιχα, μεθαύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου (για πρώην ΟΓΑ και ΟΑΕΕ) με την τακτική καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν άλλες 7.257 νέες οριστικές κύριες συντάξεις και 2.300 νέες προσωρινές κύριες συντάξεις.

 

Το συνολικό ύψος της πληρωμής των νέων οριστικών και προσωρινών κύριων συντάξεων, μαζί με τα αναδρομικά τους, ανέρχεται σε 105,2 εκατ. ευρώ.

 

  • Επίσης, το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε ότι, μαζί με την τακτική πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου, θα επιστραφούν στους συνταξιούχους οι εσφαλμένες παρακρατήσεις εισφορών υγείας, αποκαθιστώντας την αδικία που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της ταχύτερης εκκαθάρισης όλων των συνταξιοδοτικών παροχών που εκκρεμούν, θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα, εμβόλιμες πληρωμές νέων συνταξιοδοτικών παροχών.

Advertisements